Single kansloos op woningmarkt

Geschreven door Redactie

Alleenstaanden met een modaal inkomen zijn vrijwel kansloos om een woning te kopen in de provincie Flevoland. Dat blijkt uit een onderzoek van De Hypotheker. 

Volgens de hypotheekverstrekker kan een single met een modaal inkomen 169.000 euro lenen. Dit houdt in dat binnen Flevoland maar 4 procent van het totale woningaanbod beschikbaar is voor die groep. Landelijk ligt dat percentage iets hoger: namelijk op 6 procent. Het slechts is de alleenstaande af in Utrecht; daar is maar 1 procent van het woningaanbod beschikbaar. In Groningen is de situatie juist het meest positief, daar heeft de alleenstaande nog kans op 24 procent van de huizen. 

Volgens de onderzoekers is de situatie zorgwekkend, vooral omdat de groep alleenstaanden alleen maar groter wordt. De Hypotheker adviseert daarom meer te bouwen en de doorstroming van senioren te bevorderen.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?