Lelystedelingen maken kans op gratis Energie Prestatie Advies

Geschreven door Redactie

De gemeente en het Energieloket Lelystad helpen inwoners van Lelystad bij het nemen van energiebesparende maatregelen in huis. Een van de mogelijkheden is het laten maken van een Energie Prestatie Advies. Vanaf 1 augustus maakt iedereen die dat wil daar kans op.

Veel woningen lekken onnodig energie, bijvoorbeeld via de ramen, de vloer, dak of gevel. Het laten maken van een Energie Prestatie Advies voor een woning kost gemiddeld 600 euro. Een speciale adviseur komt dan bij je thuis en kijkt naar de isolatie, verwarming en ventilatie in de woning. Ook kijkt deze naar de apparatuur voor het verwarmen, ventileren en de warmwatervoorziening. Op basis hiervan wordt een rapport opgesteld. Daarin staat hoe je energie kunt besparen, hoeveel deze maatregelen kosten en op welke termijn u de investeringen kunt terugverdienen. 

Inwoners van Lelystad kunnen vanaf 1 augustus een gratis Energie Prestatie Advies winnen door het beantwoorden van de slogan 'Mijn woning verdient een Energie Prestatie Advies, omdat...'. Uit de aanmeldingen wordt een winnende slogan gekozen die het meest past bij energiebesparing.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?