Gemeenteraad Lelystad gaat onveilige fietspaden bekijken

Geschreven door Redactie

De gemeente Lelystad gaat onderzoek doen naar onveilige situaties op fietspaden in de stad. Om die met eigen ogen te bekijken, stappen raadsleden volgende maand op de fiets voor een rondje langs de knelpunten. Het is het resultaat van een amendement van Leefbaar Lelystad dat vorige maand werd aangenomen. 

Bosschages die het zicht blokkeren, hardrijders, geen verkeersspiegels en onduidelijke situaties op het fietspad. Raadslid Wim Botter van Leefbaar Lelystad hoort het al een tijdje om zich heen. Mensen met klachten kunnen die melden via het gemeentelijke meldpunt voor fietsveiligheid, maar volgens Botter gebeurt dat lang niet altijd. 

Uit reacties die Botter via social media binnenkreeg blijken de wijken Jol en Kempenaar en de Neringweg eruit te springen. Zo hebben automobilisten in de Jol door bosschages geen goed zicht op de fietspaden. Fietsers in de Kempenaar ervaren veel hardrijders. Automobilisten mogen daar maximaal 30, maar rijden er vaak 50, zeggen de fietsers.

Wim Botter geeft alle binnengekregen input door aan de gemeente.  


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?