Overlast door jongeren onverminderd hoog

Geschreven door Redactie

De overlast door jongeren is sinds de versoepeling van de corona-maatregelen niet of nauwelijks afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie over de aantallen meldingen van overlast door jeugd. Toen de Rijksoverheid de 'intelligente lockdown' invoerde steeg het aantal meldingen van overlast door jongeren flink. Zo waren er in februari in Flevoland in totaal 95 meldingen van overlast door jongeren. Twee maanden later was dat gestegen naar 356.

De beperkingen in bewegingsvrijheid werden op 1 juni versoepeld toen onder andere de horeca weer open mocht voor bezoekers. Toch laat het aantal meldingen van overlast geen echte daling zien. In Lelystad nam het aantal zelfs toe. Werd er in mei in Lelystad 61 keer melding gedaan van overlast, afgelopen juni was dat gestegen tot 90.  

Volgens jongerenwerker Jacob Stolk zijn veel jongeren tegenwoordig minder makkelijk enthousiast te krijgen. "Wij organiseren bij ons jongerencentrum diverse activiteiten voor jongeren. We merken dat het steeds lastiger wordt om jongeren te bereiken. Ze verkeren na al die weken inactiviteit in een staat dat het heel lastig is om ze nog ergens voor te porren. Jongeren zijn zo lui geworden, dat ze zelfs etensresten en lege flesjes weigeren op te ruimen op plekken waar zijn bijeen zijn geweest." Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?