'Ziekenhuis Lelystad weigert wél patiënten om mondkapje'

Geschreven door Redactie

Het St Jansdal ziekenhuis in Lelystad weigert wel degelijk patiënten omdat ze een eigen mondkapje willen dragen. Dat zegt Lelystedeling Danny op de Dijk tegenover de regionale omroep.

Op de Dijk ging eind juni naar het St Jansdal in Lelystad voor een onderzoek aan zijn voet. Hij hoorde daar bij de ingang dat hij niet naar binnen mocht als hij zijn mondmasker niet af deed. Volgens Op de Dijk was dat geen verzoek maar een voorwaarde. 

Vorige week bevestigde het ziekenhuis, dat iedere bezoeker wordt gevraagd het eigen mondkapje af te zetten als die bezoeker geen corona heeft. Een woordvoerder van het St Jansdal tekende daarbij aan dat dat verzoek niet zo stellig is dat iemand toegang tot zorg wordt geweigerd.

Danny op de Dijk besloot daarop naar voren te komen met zijn ervaring. "Toen ik die reactie van het ziekenhuis las dat het St Jansdal niemand zou weigeren, toen dacht ik: dat klopt echt niet."

Volgens Op de Dijk bestaat er geen twijfel over. "Ik mocht echt niet naar binnen als ik mijn mondmasker niet zou afzetten, dat is letterlijk gezegd." Op de Dijk is toen maar naar het Annatommie mc Almere gegaan voor een behandeling. "Zij deden daar helemaal niet moeilijk over mijn mondkapje."

Een woordvoerder van het ziekenhuis laat weten dat zij, vanwege privacyregels, niet in kunnen gaan op individuele gevallen. "We nodigen meneer Op de Dijk uit contact op te nemen met onze klachtenfunctionaris", aldus de woordvoerder. "Dan krijgt hij een persoonlijke uitleg."


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?