Op vakantie met een elektrische auto? Hier moet je op letten

Geschreven door Redactie

Voor steeds meer Nederlanders wordt een moderne elektrische auto steeds interessanter. Maar wat als je ook met zo'n auto op vakantie wilt? Nou, dat vergt net wat meer voorbereiding. 

Of een vakantiereis met de elektrische auto wel of niet te doen is, hangt natuurlijk af van je auto en de bestemming. Het maakt een behoorlijk verschil of je elektrische auto een bereik heeft van 150 of 350 kilometer. In het eerste geval is het wellicht verstandiger om te kijken naar alternatief vervoer richting je vakantiebestemming. Heb je een elektrische auto met een actieradius van 300 kilometer of meer dan kun je met wat voorbereiding vaak prima uit de voeten.

Natuurlijk is ook je bestemming van belang. We hebben in Nederland de hoogste concentratie aan oplaadpunten, in het buitenland kunnen laadpalen schaarser zijn. In West-Europa en ScandinaviĆ« is de dekking ondertussen goed tot redelijk, Zuid- en Oost-Europa blijven duidelijk achter. 

Een rit naar de Alpen zal dus eenvoudiger zijn dan een roadtrip door Oost-Europa of een vakantie in Spanje. Inventariseer dus goed of er (snel)laders langs de route zijn en of je op je bestemming kunt laden. Er zijn ook al diverse vakantie-accommodaties die een laadgelegenheid hebben. Een goede voorbereiding is dus van belang.
Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?