Iedereen heeft zin in de uitgestelde Tour de France

Geschreven door Redactie

Bijna twee maanden later dan in voorgaande zomers (29 augustus in plaats van 1 juli), kunnen de wielrenners over zeven weken eindelijk de jacht openen op de meest begeerde trui in de wielrennerij.


Met Bauke Mollema, Steven Kruijswijk en Tom Dumoulin telt Nederland liefst drie toprenners die dromen van het geel in Parijs. Ze kunnen nauwelijks wachten tot op 29 augustus het startschot klinkt voor de Tour de France. 


Waar Mollema bij Trek-Segafredo de enige kopman is, moet Kruijswijk bij Jumbo-Visma de leidersrol delen met Dumoulin en Primoz Roglic. Maar van rivaliteit of onderlinge spanning is geen sprake. "Het is voor ons allemaal een nieuwe situatie, dus we zijn benieuwd. Maar het doel is om als één ploeg de Tour te winnen", vertelt Kruijswijk. De Tour de France is in de ogen van de 33-jarige renner zo zwaar, dat tijdens de koers vanzelf zal blijken wie van de drie de beste papieren heeft. 
Onze Ambassadeurs