Garnalenvissers en dregteam SOAD zoeken vermist meisje bij Ameland Urk

Geschreven door Redactie

Garnalenvissers en dregteam zoeken vermist meisje bij Ameland

Urker garnalenvissers maken samen met collega's uit Lauwersoog en Zoutkamp zoekslagen in de Noordzee bij Ameland. Ze hopen daar het 14-jarige Duitse meisje te vinden dat sinds zaterdagavond wordt vermist. In totaal doen zo'n 25 kotters uit heel Nederland mee aan de zoektocht. 

Volgens burgemeester Stoel van Ameland raakte de Duitse vermist toen ze zaterdagavond samen met haar zusje vanuit het water stond te kijken naar de zonsondergang. "Ze zijn daarbij in problemen gekomen. Hun vader probeerde hen toen te helpen", zegt Stoel. De vader en het zusje wisten in veiligheid te komen, maar het 14-jarige meisje verdween in de golven en is sindsdien vermist. 

De Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen uit Urk zocht zondag ook al meerdere uren tevergeefs in de branding. De omstandigheden waren te zwaar om goed te kunnen zoeken.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?