Lelystad akkoord met bedrijf Witteveen over schoolbusjes

Geschreven door Redactie

Personenvervoerder Witteveen Mobiliteitsgroep gaat komend schooljaar het volledige leerlingenvervoer uitvoeren in Lelystad. Het bedrijf heeft de opdracht gekregen na een aanbesteding. Daar zaten wat haken en ogen aan, door kritiek vanuit de taxibranche.

Vanwege een aantal onzekerheden wilde de gemeente een contract voor één jaar, maar ze stelde wel eisen. Een vertegenwoordiger van de branche, het Aanbestedingsinstituut Mobiliteit, oordeelde onder meer dat investeringen op het gebied van duurzaamheid nodig waren die niet binnen een jaar konden worden terugverdiend.

Leerlingenvervoer is het vervoer van kinderen die niet in staat zijn zelfstandig de reis naar school en terug te ondernemen. Gemeenten regelen daarvoor busjes. Ouders kunnen dan op het stadhuis een aanvraag indienen.

Onze Ambassadeurs