Ondanks coronamaatregelen blijven strandtenthouders optimistisch

Geschreven door Ouassim Sottouti

Omroep Flevoland bezoekt deze en volgende week strandtenten die in de race zijn voor het beste strandpaviljoen van Nederland. Vrijdag brachten we een bezoek aan Eetcafé @the Beach in Lelystad en Strandpaviljoen At Sea in Dronten.

De verkiezing is een landelijke wedstrijd georganiseerd door Strand Nederland. De organisatie heeft dertien strandtenten in onze provincie geselecteerd die kans maken om uitgeroepen te worden tot de beste van Flevoland. Ook maken ze kans op de landelijke titel.

Eetcafé @ the Beach

Het is niet druk aan het Houtribhoekstrand in Lelystad. Dat komt waarschijnlijk door de regen en de harde wind. Eetcafé @the Beach is geopend. Ramon de Heus is eigenaar. Voordat hij de zaak in 2013 overnam, werkte hij 25 jaar in de bouw. "Ik had al een tijdje in gedachten om eens een keer wat anders te gaan doen. Een vriend van me had dezelfde gedachte en uiteindelijk hebben we in 2013 besloten om met z'n tweeën dit over te nemen." En dat hij voor deze plek in Lelystad koos, is geen toeval. "Ik kwam hier vroeger al met mijn zoontje en familie en het was toch wel vrij duidelijk dat je hier iets meer mee kon dan wat er vroeger mee gebeurde."

De verkiezing is bekend bij De Beus. Vorig jaar stond hij ook op de nominatielijst. "Toen zijn we volgens mij tweede geworden. Niet eerste in ieder geval." Als het strandpaviljoen opnieuw veel publieksstemmen krijgt, zal er een mystery guest langskomen die het paviljoen beoordeelt. De Beus is daar niet zenuwachtig om. "Ik ben daar niet bang voor, laat maar komen."

Restaurant At Sea

Langs het Drontermeer in Dronten ligt At Sea. Raymon Duffels is samen met zijn vrouw inmiddels 2,5 jaar eigenaar van het pand. De twee hadden altijd al een droom om een pittoresk restaurant te beginnen. "Via kennissen zijn we eigenlijk hier terechtgekomen. Dus we hebben de kans gekregen om dit te gaan doen en dat pittoresk is iets anders uitgepakt", legt Duffels uit. In normale tijden kan het paviljoen 400 gasten ontvangen. Door de coronamaatregelen zijn dat er nu maximaal 150.

Het zou het jaar worden voor het strandpaviljoen. Maar ook daar gooide corona roet in het eten. Toch is het jaar nog niet verloren, denkt Duffels: "We hebben nog een paar kleine partijtjes die toch nog wel doorgaan, wel met beperkingen natuurlijk. Dus ik zie het nog wel positief in."

De eigenaar denkt dat zijn restaurant een goede kans maakt om de titel in de wacht te slepen. "Het is gewoon het meest gezellige, intieme, toch groot, maar intiem, restaurant van de omgeving. Ik vind het het leukste plekje wat er is, maar dat zal iedereen over zichzelf wel zeggen."

En als het paviljoen wint, dan wordt dat gevierd met het hele team. "We hebben best wel een jong team aan mensen hier lopen die elke dag het beste beentje voor zetten. Ik zou alleen maar trots zijn."

Tot volgende week woensdag kun je via de website een stem uitbrengen op de beste strandtent van Flevoland. Maandag bezoekt Omroep Flevoland de laatste twee strandpaviljoens die op de nominatielijst staan.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?