Golfclub: voortbestaan golfbaan nadert ontknoping

Geschreven door Redactie

Het voortbestaan van de golfbaan in Lelystad nadert zijn ontknoping. Dat zegt Golfclub Flevoland in een mailtje aan haar leden. De club roept hen over twee weken bij elkaar voor een bijeenkomst over de voorgenomen sluiting van de baan op 1 januari 2021.


Het plan voor sluiting van de 18-holes golfbaan hangt al twee jaar in de lucht. De baan is niet rendabel, zegt eigenaar Unigolf. Het zorgt voor een tekort dat niet wordt gecompenseerd door inkomsten uit gronduitgifte.


Golfclub Flevoland wil op de bijeenkomst - die zowel fysiek als via een videoverbinding te volgen is - de laatste ontwikkelingen met zijn leden bespreken. 

"Alle opties liggen nog open", zegt Peter de Bruijn van Unigolf. Golfclub Flevoland wil voorafgaand aan de bijeenkomst niet reageren. "Wij willen eerst de leden informeren en hun ideeën in kaart brengen", laat voorzitter Wil van Meer weten. De club voegt in haar mailtje aan de leden toe: "Wij hopen op en werken met onze (beperkte) mogelijkheden aan een andere uitkomst.

Om de baan rendabel te krijgen, lanceerde Unigolf een tijdje geleden het plan om 100 nieuwe woningen bij de golfbaan bouwen. Dat stuitte echter op veel verzet van de gemeente en anderen.

Onze Ambassadeurs