Personeel KLM bij Aviodrome aan de slag

Geschreven door Ouassim Sottouti

Stewards, stewardessen en piloten gaan deze zomer als vrijwilliger bij luchtvaartmuseum Aviodrome aan de slag. Omdat er weinig vluchten zijn kunnen ze op deze manier toch de liefde voor hun vak uitdragen.

KLM'ers die door de pandemie geen vlieguren kunnen maken steken ergens anders de handen uit de mouwen in het kader van project 'Blauw Helpt'. Eerder assisteerden ze al bij de voedselbank en GGZ-instellingen.

Voor Aviodrome is de hulp een uitkomst. De vaste vrijwilligers zijn vaak 70 jaar of ouder en kunnen vanwege het corona-virus niet altijd worden ingezet. De KLM-medewerkers gaan onder andere bezoekers rondleiden, toezicht houden en vragen beantwoorden.

Stewardess Esther Donkel is blij met de klus: "Het is natuurlijk hartstikke jammer dat ik nu niet kan vliegen maar dan is dit een mooi alternatief. Je staat tussen de vliegtuigen en tussen de mensen."


Onze Ambassadeurs




Onze krant nog niet ontvangen?