Flevolanders moeten te lang wachten op geestelijke gezondheidszorg

Geschreven door Redactie

Mensen die geestelijke gezondheidszorg nodig hebben moeten in Flevoland langer dan zestien weken wachten. Dat is te lang vindt een speciale commissie van onder meer de Nederlandse GGZ en Zorgverzekeraars Nederland.

In zeven andere regio's zijn de wachtlijsten ook te lang volgens de commissie. Er is "extra aandacht en inspanning nodig" om de wachttijden binnen de norm te krijgen. Die norm is veertien weken.

In de regio's Amsterdam, Nijmegen, Apeldoorn/Zutphen en Drenthe duurt het veertien tot zestien weken. In Rotterdam, Groningen, Flevoland en Zuid-Limburg is de wachttijd langer dan zestien weken. In de acht regio's moeten zogenoemde versnellers aan de slag gaan. Zij moeten ervoor zorgen dat mensen sneller hulp krijgen en sneller klaar zijn, zodat er weer plek komt voor anderen.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?