Boa's delen 101 coronaboetes uit in Almere, 33 in Lelystad

Geschreven door Ouassim Sottouti

Gemeentelijke boa's hebben in Almere 101 boetes uitgeschreven voor het overtreden van de corona-regels. In Lelystad waren dat er 33 en in Dronten werd geen enkele boete uitgedeeld. Dat blijkt uit een enquête van Nieuwsuur onder alle gemeenten.

Het verschilt enorm per gemeente hoe groot de kans is dat je een boete krijgt voor het overtreden van een van de regels. Terwijl een deel van de regio's zeer terughoudend is in het uitdelen van boetes, loopt het aantal uitgedeelde boetes in andere gemeenten in de honderden. Zo deelden de boa's in de gemeente Schiedam van half maart tot half juni 639 boetes uit, terwijl in Emmen niemand een boete kreeg.

Ruud Kuin van de BOA Bond vindt de grote verschillen tussen gemeenten 'slecht voor het draagvlak en het rechtsgevoel'. Hij vindt dat minister Ollongren van Binnenlandse Zaken moet aansturen op een eenduidige aanpak.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?