Bedrijf ontwikkelt dieptereiniging voor airco's

Geschreven door Redactie

Inntens klimaattechniek in Lelystad is bezig met de ontwikkeling van een systeem van dieptereiniging voor airco's.

"Dat willen we doen met stoom en desinfectiemiddel om op die manier ongewenste bacteriƫn te doden. Die methode passen we dan toe in publieke gebouwen, of voor spreekkamers bij dokteren of tandartsen. Daarmee hopen we een nieuw marktsegment aan te boren", aldus Jef Rijsdijk van Inntens.

Het bedrijf is op het idee gekomen door het coronavirus. "In eerste instantie liep bij ons de omzet ook flink terug, want alle overheidsgebouwen en kantoren werden gesloten. Maar later trok de vraag enorm aan. Vooral van particulieren die steeds vaker thuis gaan werken. Die willen nu toch een prettig binnenklimaat met een airco, vaak in combinatie met een warmtepomp", aldus Rijsdijk.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?