Wethouder Schoone moet op zijn woorden gaan letten

Geschreven door Redactie

Kandidaat-wethouder Jack Schoone van Lelystad moet zijn uitingen op sociale media aanpassen als hij eenmaal in het college van B en W zit. Schoone heeft dat afgesproken met burgemeester Ina Adema.

Aanleiding is een screening van de beoogde wethouder. Het doorlichten van nieuwe bestuurders is een standaardprocedure, die voorafgaand aan hun benoeming plaatsvindt.  Uit die screening blijkt dat de manier waarop Jack Schoone van Leefbaar Lelystad met sociale media omgaat, een integriteitsrisico vormt, zo zegt de burgemeester. "De functie van wethouder laat bewoordingen die hij eerder op persoonlijke titel dan wel als raadslid uitte niet toe", zo laat ze weten. 

Concrete voorbeelden worden overigens niet genoemd. Volgens Schoone zelf gaat het vooral om een tweet uit 2018 waarbij hij oproept om de A6 te blokkeren. Hij wilde daarmee de eis van een volwaardig ziekenhuis in Lelystad kracht bij zetten.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?