Betaalautomaten parkeerterreinen en -garages vanaf 1 juli weer in gebruik

Geschreven door Redactie

Betaalautomaten bij gemeentelijke parkeerterreinen en parkeergarages zijn vanaf 1 juli 2020 weer in gebruik. Eind mei werd de maatregel om de betaalautomaten buiten gebruik te stellen voor de laatste keer verlengd tot 1 juli. Deze maatregel startte in maart en is tweemaal verlengd. Dit was bedoeld om de kans op besmetting met het coronavirus via betaalautomaten zo klein mogelijk te houden.

De gemeente Lelystad sluit hiermee aan op de verdere versoepelingen van de maatregelen per 1 juli die het kabinet heeft aangekondigd. In lijn daarmee worden de betaalautomaten weer in gebruik genomen.

Bezoekers die parkeren in een van de parkeergarages kunnen contactloos betalen bij het uitrijden. Dit kan doordat de parkeergarages werken met kentekenherkenning bij het in- en uitrijden. De bestuurder kan betalen bij het uitrijden door de betaalpas bij de zuil van de slagboom te houden. Bezoekers die parkeren op een parkeerterrein, kunnen gebruik maken van een parkeerapp op hun eigen mobiele telefoon. Meer informatie over (betaald) parkeren in Lelysta

De gemeente Lelystad biedt ondernemers de mogelijkheid een poster aan te vragen via het e-mailadres communicatie@lelystad.nl. Met deze poster kunnen zij hun klanten helpen herinneren te betalen voor het parkeren.Onze Ambassadeurs