0,7 procent van geteste Flevolanders heeft corona

Geschreven door Redactie

Van de 5850 Flevolanders die zich sinds 1 juni hebben laten testen in de coronateststraten in Lelystad en Almere, was 0,7 % positief. Het gaat om 41 besmette personen, laat GGD-woordvoerder Sven van der Burg weten.

De GGD Flevoland opent maandag een derde teststraat, in de brandweerkazerne aan de Nijverheidstraat in Emmeloord. Net als bij de twee bestaande teststraten rijdt de mogelijke zieke met de auto de teststraat in. Met een wattenstaaf wordt dan een uitstrijkje genomen uit de neus en keel. Een test duurt ongeveer drie minuten.

De belangrijkste coronaklachten zijn verkoudheidsklachten zoals een neusverkoudheid of keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging en plotseling verlies van reuk en/of smaak. Wie zich wil laten testen, kan via het telefoonnummer 0800-1202 een afspraak maken. De eerste Flevolandse teststraat staat in Lelystad en de de tweede in Almere.


Onze Ambassadeurs