Wethouder Van den Heuvel onverwachts overleden

Geschreven door Redactie

De Lelystadse wethouder John van den Heuvel is in de nacht van vrijdag op zaterdag onverwachts overleden. Dat meldt de gemeente Lelystad.

Burgemeester Ina Adema: "We zijn geschokt en verslagen. We verliezen in hem een zeer gewaardeerd bestuurder en een aimabel mens. Onze eerste gedachten gaan uit naar zijn vrouw en beide dochters. We leven met hen mee."

De 66-jarige Van den Heuvel was wethouder namens de SP. Hij was bezig aan zijn tweede termijn als wethouder. Voordat hij wethouder werd, was hij twee periodes raadslid: van 2006 tot 2014. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 kwam de SP in een college met VVD, PvdA, ChristenUnie en Inwonerspartij Lelystad. Van den Heuvel werd toen namens de SP wethouder. Na de verkiezingen van 2018 bleef Van den Heuvel wethouder, in een college dat werd uitgebreid met D66.


Onze Ambassadeurs