SP-voorzitter Sprong: "Door John van den Heuvel ben ik raadslid geworden"

Geschreven door Redactie

Het onverwachtse overlijden van wethouder John van den Heuvel van Lelystad kwam voor SP-voorzitter en raadslid Alexander Sprong als een grote schok.

"We waren juist zo ontzettend opgewekt, ook John. Hij had juist zoveel zin om weer als wethouder verder te gaan. Dit voelt heel onwerkelijk."

Sprong kende Van den Heuvel goed, want ze woonden dicht bij elkaar. Volgens Sprong was zijn 'buurman' een echte SP'er. "John was eigenlijk John. Met het hart op de goede plaats. Heel erg benaderbaar. Als wethouder liep hij in de lunchpauze de stad in om met mensen te praten. En als wethouder had hij dossierkennis."

Sprong had vrijdagavond nog met Van den Heuvel gesproken over de komende periode, waarin de SP opnieuw in het college zou zitten. Van den Heuvel zou daarin als wethouder Financiën de zware taak krijgen om Lelystad door de aanstaande bezuinigingen te leiden. "John was altijd heel erg begaan met de stad. Als wethouder wilde hij voor de stad het beste. Hij was zo blij dat we voor de komende twee jaar die moeilijke beslissingen konden nemen. Dat hij dat niet kan afmaken, doet wel heel ze

De voorzitter van de Lelystadse SP woonde in dezelfde straat als Van den Heuvel. Zijn mooiste herinnering bewaart hij aan hun eerste kennismaking. "Er werd een SP-poststuk verkeerd bezorgd. Ik zou dat die middag even brengen naar John. Ik zei thuis nog: 'Ik ben met een kwartiertje weer terug'. Ik was pas na het avondeten weer thuis, want raakten al snel aan de praat over politiek. Dat was zo'n fijn gesprek dat het mij niet meer losgelaten heeft. Daardoor ben ik raadslid geworden en het is treurig, maar hier staan we nu."


Onze Ambassadeurs