Flevoland telt veel jonge Chinezen

Geschreven door Redactie

In Flevoland wonen naar verhouding veel jongeren met de Chinese nationaliteit. Ook wonen er meer Chinese mannen dan vrouwen in Flevoland en dat is in de meeste provincies andersom.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In Flevoland is de Chinese bevolking sterker vertegenwoordigd in de leeftijdsgroep jonger dan 15 jaar dan in andere provincies (18,3 procent). Er wonen zo'n 1000 mensen met de Chinese nationaliteit in de provincie

Zuid- en Noord-Holland tellen de meeste Chinezen, maar er wonen er ook relatief veel in Noord-Brabant, Gelderland en Utrecht. Twee belangrijke redenen voor buitenlanders om zich in ons land te vestigen zijn volgens het CBS werk en studie. Van alle Chinese werknemers die in Nederland wonen, werkte in 2018 ruim 43 procent in de horeca.Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?