Maatregelen in verband met het coronavirus Staatsbosbeheer

Geschreven door Redactie

Staatsbosbeheer roept iedereen op om natuurgebieden te mijden. Met deze oproep proberen we te voorkomen dat veel mensen op hetzelfde moment de natuur in trekken, waardoor het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. 

Voor iedereen geldt nog steeds: blijf zoveel mogelijk thuis en ga alleen naar buiten als dat nodig is. Bijvoorbeeld om boodschappen te doen, de hond uit te laten, iets voor een ander te doen of een frisse neus te halen in de directe woonomgeving. Het advies luidt: geniet vooral van de zon, maar in je tuin of op het balkon. 

Voorzorgsmaatregel  

Burgemeesters en veiligheidsregio's besloten afgelopen tijd om bij veel natuurgebieden de parkeerplaatsen af te sluiten, vooral in weekeinde. Ook bestaat de kans dat hele gebieden worden afgesloten. Houd de website van de lokale gemeente en veiligheidsregio in de gaten om te zien om welke gebieden het gaat.  

We ontvangen signalen dat ondanks de waarschuwingen mensen zonder MTB-ervaring zich op de mountainbike-routes begeven. Dit is onverantwoord. De kans op letsel is behoorlijk groot en belast zo ziekenhuizen onnodig.  

Ook roepen we iedereen op om papieren zakdoekjes niet in de natuur achter te laten, maar thuis weg te gooien. 

Activiteiten geannuleerd  

Staatsbosbeheer heeft alle excursies tot 1 juni geannuleerd. De buitencentra en informatiecentra zijn gesloten tot en met 28 april en dat geldt ook voor toiletten op dagrecreatieterreinen. Alle kampeerterreinen blijven tot 11 mei dicht. De vakantiewoningen van Buitenleven Vakanties zijn voorlopig nog wel open.  

Geld terug  

Iedereen die een excursie geboekt heeft in de periode tot 1 juni krijgt het geld binnenkort teruggestort. Voor vragen over gedane boekingen is het klantcontactcentrum bereikbaar via excursies@staatsbosbeheer.nl (zie ook contactgegevens op boekingsbevestiging). Ook gasten van de kampeerterreinen die een plek geboekt hebben in de periode tot 11 mei krijgen binnenkort hun geld terug.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?